Missie & Visie

Missie

Melanie van Heijst streeft ernaar om een gezonde seksualiteitsbeleving te genereren bij alle mensen, ongeacht seksuele geaardheid, leeftijd, afkomst of religie. Een gezonde seksualiteitsbeleving is namelijk onontbeerlijk voor een gezond en gelukkig leven en daarmee een zeer belangrijke basis voor levensgeluk. Zodra mensen zich hiervan bewust worden en dáár naar willen streven leidt dat bij iedereen tot een gelukkiger bestaan.

Melanie van Heijst steunt mensen in dit proces van bewustwording en begeleidt hen naar een seksualiteitsbeleving die voor hen optimaal is.

Visie

In de wereld van nu is alles mogelijk, zo lijkt het. Het leven wordt geschetst als een flitsend en mooi fenomeen waar we vooral van moeten genieten. Toch is de realiteit voor veel mensen anders en is dat genieten vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een goede balans vinden tussen wat je moet en wat je mag is luisteren naar je verstand én je gevoel. Juist voor dat gevoel is in deze steeds drukker, voller, sneller en veeleisender wordende maatschappij vaak geen ruimte.

Bij seksualiteit draait alles juist om dat gevoel. Geen wonder misschien dat seks daarom nog steeds vaak als een taboe wordt gezien en mensen moeite hebben om hierover te praten. Nog moeilijker wordt het wanneer je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt. Maar laten we eerlijk zijn: ieder mens is een seksueel wezen met het verlangen om fijn te vrijen! Het wordt tijd dat we dat erkennen en hier bewuster mee omgaan.

Een gezonde seksualiteitsbeleving is daarbij erg belangrijk en tevens een sterke basis voor levensgeluk. Seks kan heel plezierig en bevredigend zijn, maar hoeft niet altijd leuk en spontaan te gebeuren of te voldoen aan beider verwachtingen; seks is geen sprookje. Er zijn geen regels voor hoe vaak, hoe lang en op welke manier je seks moet hebben; het gaat erom dat je je er prettig bij voelt en er samen plezier aan beleeft.

Aan dat gevoel levert Melanie van Heijst een belangrijke bijdrage. Als Arts-seksuele gezondheid staat zij klaar voor eenieder die een vraag heeft op het gebied van seks. Onbevooroordeeld en zonder hapklare oplossingen, maar juist door middel van deskundig advies, begeleiding en eventuele behandeling helpt zij mensen zichzelf (weer) te vinden en zich prettig en gemakkelijk te voelen in hun eigen seksuele vel.

Melanie van Heijst

Melanie van Heijst

Arts seksuele gezondheid
Lid van: NVVS

Contact

E contact@melanievanheijst.nl

Adres

Medisch Centrum
Aalsterweg 183
5644RA Eindhoven

Toegang alleen op afspraak

Ingang kliniek

KvK: 17270114 0000
AGB: 76085978
AGB: 84103038
AGB: 90045155