Seksuele gezondheid

Wat is het en hoe bereik je het?

Volgens de definitie van de WHO is seksuele gezondheid een toestand van lichamelijk, emotioneel, mentaal en sociaal welzijn op seksueel gebied.

Seksuele gezondheid vereist een positieve en respectvolle benadering van seksualiteit en seksuele relaties, zodat iemand plezierige en veilige seksuele ervaringen kan aangaan. Zonder dwang, zonder discriminatie, en zonder geweld.

Belangrijk voor mens en samenleving

Seksualiteit, seksuele gezondheid

Seksualiteit is voor alle mensen een belangrijk thema in het leven. Het kan plezier bezorgen, maar ook ellende zoals angst, verdriet en pijn. Er is een grote variatie binnen de seksualiteit beleving van mensen, en iedereen heeft periodes van lekker in het seksuele vel zitten en tijden dat het minder is.

Ook voor de samenleving is seksualiteit een belangrijk thema. De samenleving geeft aan seksualiteit geboden en verboden en beïnvloedt daarmee het seksuele gedrag en voor een deel ook de seksualiteit beleving van mensen.
Denk aan samenlevingen waar homoseksualiteit niet is toegestaan.

Uit Balans

Seksuele gezondheid

De seksuele gezondheid kan op veel manieren bij mensen uit balans zijn. Belangrijke oorzaken van problemen bij seksualiteit:

Melanie van Heijst biedt een steun door...

Balans, seksuele gezondheid

..handvatten aan te reiken om ondanks alle problemen toch een positieve seksuele gezondheid en seksualiteit beleving te bereiken passend bij de persoon. Een gezonde seksualiteit is als het cement van een stevige muur waarmee je het leven bouwt.

Tijdens het consult wordt er met gesprekken en opdrachten gewerkt aan een manier om een positievere seksualiteit te beleven. Zonodig kan er laboratorium onderzoek worden gedaan en/of eventueel gekozen worden voor therapie i.c.m. medicatie.

Vragen waarmee je terecht kunt

Vragen m.b.t. seksualiteit
Melanie van Heijst

Melanie van Heijst

Arts seksuele gezondheid
Arts Seksuoloog NVVS

Contact

E contact@melanievanheijst.nl

Adres

Fransebaan 592-B
(bovenste bel)
5627JM Eindhoven
Toegang alleen op afspraak

Ingang kliniek

KvK: 17270114 0000
AGB: 76085978
BIG: 59021523701
Geregistreerd bij: NVVS

NVVS Logo